Späť na všetky články

Naučte sa písať motivačné listy raz a navždy!

Práca snov je na dosah! Ako? Stačí napísať motivačný list, ktorý vyrazí dych personalistom a zaistí vám pozvanie na pohovor. Zabudnite na priemerné výtvory, ktoré sa stratia v zhromaždení. Napíšte list, ktorý personalistov ohromí a získate tak pozvanie na vytúžený pohovor.

Práca snov je na dosah! Ako? Stačí napísaťmotivačný list, ktorý vyrazí dych personalistom a zaistí vámpozvanie na pohovor. Zabudnite na priemerné výtvory, ktoré sastratia v kope. Napíšte list, ktorý personalistov ohromia získatetak pozvanie na vytúžený pohovor.

Zaujmite hneď prvou vetou

Úvod vášho motivačného listu musí byť akoblesk z čistého neba. Namiesto obvyklých fráz, kde ste napracovnú ponuku narazili, začnite stručným predstavením. V ňomuveďte, o akú pozíciu sa uchádzate a aké sú vaše skúsenostiči zručnosti, ktoré by ste na danej pozícii uplatnili. Vypichniteale iba jednu maximálne dve schopnosti. Zvyšok uvediete v inejčasti. V úvode ide hlavne o to zaujať.

A pozor! Dôležité je, aby ste motivačný listadresovali konkrétnej osobe. Nebolo v inzeráte uvedené žiadnemeno? Skúste nájsť na internete, kto stojí na čele personálnehooddelenia.


Ukážte, že máte prehľad

Firmy ocenia, keď si dáte tú prácu a ukážete,že sa o ne zaujímate. Že poznáte ich históriu alebo nedávneúspechy. Dajte im vedieť, čo vás motivuje pracovať práve vtejto firme. Preskúmajte webové stránky, blogy alebo sociálnesiete spoločnosti a nájdite v čom podľa vás vynikajú alebo čosa vám páči. Páči sa vám ich nový produkt, služba, čiprístup? Uveďte to v liste!


Nebojte sa dať najavo emócie

Nezabudnite, že personalisti nehľadajú lenskúsenosti a schopnosti, ale aj osobnosť. Vyzdvihnite jeden kľúčovýmoment zo svojho pracovného života, ktorý vás najviac vystihuje.Ak ste sa napríklad podieľali na úspešnom projekte, popíšte ho.Dajte najavo svoje emócie a nadšenie z odvedenej práce. Uveďtepár skúseností a vlastností, ktoré z vás robia vhodnéhokandidáta, ale s množstvom to nepreháňajte. Skôr než elaboráto sebe, napíšte, čo vás zaujalo na nich. Nepíšete životopis,ale motivačný list.


Smerujte do budúcnosti

Vaším cieľom je ukázať, že ste nielenvhodným kandidátom pre aktuálnu pozíciu, ale že sa tiež vidítev spoločnosti dlhodobo a máte ambície rásť spoločne s ňou.Vyjadrite svoju vášeň pre odbor a svoju motiváciu k dosahovaniuúspechov.


Vyzvite k akcii

Najskôr sa im poďakujete za ich čas, ktorý vámvenovali pri čítaní vášho motivačného listu. Potom pristúptek výzve na kontaktovanie. Môžete napríklad uviesť, že prípadnéotázky radi zodpoviete na osobnom pohovore. Alebo že vás predoplňujúce informácie môžu kontaktovať na uvedenom telefónnomčísle alebo na e-maile.


Buďte skrátka originálni, úprimní a zamerajte sa na to, čo vás robíunikátnymi. My veríme, že vďaka týmto tipom pre vás písanie motivačného listu už nebude nočná mora.

Ďalšie články

Postaráme sa o to za vás!

Vyplňte nám svoj kontakt, my sa čo najskôr ozveme a pomôžeme vám nájsť tu najlepšiu prácu, ktorú budete srdcom milovať.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Copyright © 2023 ProJobEU – Všetky práva vyhradené!